Снимка фейсбукПаднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя тази сутрин в Смолянско, съобщиха слушатели на

...
Снимка фейсбукПаднали камъни, кална маса и дървета затвориха два основни пътя тази сутрин в Смолянско, съобщиха слушатели на
Коментари Харесай

Срутища затвориха пътища в Смолянско, две села са без ток

Снимка фейсбук

Паднали камъни, кална маса и дървета затвориха два съществени пътя тази заран в Смолянско, оповестиха слушатели на Дарик.

Непроходими са били пътните артерии Влахово-Тикале, както и Рудозем-Смилян. Първият път бе юридически в незабавен порядък, с цел да е обходен на Смолян-Средногорци, който стои затворен от месеци поради свлачище, а Рудозем-Смилян е в употреба от повече от година, само че по трасето непрекъснато има проблеми и свлачищни процеси.

На пътя Тикале-Влахово има формирана сериозна колона от коли. От Областно пътно ръководство потвърдиха за постъпили сигнали при тях за проблеми във въпросните сектори, като прецизираха, че сега екипи на пътноподдържащите компании пътуват към оказаните места и за заемат с разрешаването на казуса.

Оранжев код за дъжд в съвсем цялата странаИма сигнали и за свличане на земна маса на изхода на Смолян в посока Смилян. 

Според регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, пътя Влахово – Тикале към 08:30 ч. към този момент е бил разчистен и придвижването се реализира обикновено.

„ Спокойна е макар преваляванията, повишаване на водните равнища има на всички места, само че е надалеч под сериозните стойности. Става въпрос за реките Арда край Рудозем и Черна в Смолян. Нивото на водата в язовир „ Пловдивци “ е 3,50 м под преливник, в Златоград също е над 3 м. В огромните язовири и там обстановката е идентична, има задоволително свободни размери. Проблемите са паднали камъни по пътищата и то в съществени посоки. Имаше проблем с обходния път над Тикале, само че е разчистено. Към Чокманово и Смилян има пропадания, “ разяснява регионалният шеф Недялко Славов.

Кога се завръща хубавото време?Без ток в Смолянско са селата Киселчово и Кремене, заради паднал дирек в региона на Затворническото общежитие над Смолян. Проблемите са поради непрестанните превалявания от дъжд в района. Доста от улиците в Смолян също са наводнени, като най-тежка е обстановката на околовръстния път и стръмните улици в регионалният град.

Според Недялко Славов, до час проблематичните сектори по пътните артерии в региона ще бъдат разчистени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР